Samenwerking

Resultaten behalen wij door samenwerking met onderwijspartners en door de samenwerking te zoeken met het bedrijfsleven.

 1. Eduwiek

  Het Roelof van Echten College wil een school zijn voor ieder kind. Ook kinderen die wat extra zorg en aandacht nodig hebben, hebben recht op passend en uitdagend onderwijs. Ook al hebben wij de kennis en expertise daarvoor niet altijd zelf in huis. Denk bijvoorbeeld aan leerlingen die door hun hoogbegaafdheid extra uitdaging zoeken. Of kinderen met een beperking in hun gedrag of met psychiatrische problematiek. Maar ook kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking willen we onderwijs en ondersteuning op maat bieden.

  Het Roelof van Echten College bundelt daarom haar krachten met het Regionaal Expertisecentrum Noord-Nederland RENN4, Ambiq, Onderwijscentrum De Twijn en Stichting Legato. Deze samenwerking komt tot uiting in het project Eduwiek.

 2. Gemeente Hoogeveen

  De Gemeente Hoogeveen ondersteunt het initiatief van het opleidingscentrum Goede Smaaq.
 3. Ambiq

  Ambiq ondersteunt kinderen, jongeren en volwassenen met een LVB. Wij geloven dat ieder kind het recht heeft om op te groeien in een gezin, dus daar is onze organisatie volledig op ingericht. We werken zoveel mogelijk ambulant (bij de mensen thuis) om in een vertrouwde omgeving antwoord te geven op elke hulpvraag. Is thuis wonen tijdelijk niet mogelijk, dan hebben we een netwerk aan gasthuisouders en pleeggezinnen. Voor elk kind een veilige en prettige omgeving. Goede Smaaq is het opleidingscentrum welke is opgericht door Ambiq.

  Kijk ook op www.ambiq.nl 
   
 4. Bakken met Plaizier

  Het Landbrood wat wij serveren bij de lunch wordt gebakken door bakker Plaizier.